Blåst....

.. känns som man ska storma iväg... Tillbringar helgen hos mitt hjärta, och här stormar det.. Inte blivit så bra mat, trots jag försöker välja rätt. Var bortbjudna igår, och jag glömde bort mig lite. Men gott var det!
Har märkt att jag inte tål mjukt bröd eller socker så bra, blir jäst i magen. Bra upptäckt, så ska ta det lite försiktigt med det även efter FF.
Blev ingen träning igår då vi var borta hela dagen. Idag blir det svårt, är inte sugen på springa o få ett träd i skallen. Får köra lite styrka inne sen.... Man tager vad man haver ;)
Kämpa på där ute!


en liten kortis...

.. hinner jag skriva här. Var trött och opepp i morse när jag gick upp. Masade mig iväg till gymet, och wow, det var kul och kändes så gött! Svettades och var högröd, men det kändes skönt att få röra på sig. Blev ju inget igår... nu ska jag bara hem, sova och sen är det dags igen! :)
Maten idag har väl varit sådär, har inte med mig så mycket, men jag håller mig iaf till bra saker, inga godsaker, innan hade jag så lätt för att köpa "något gott" när jag inte hade med mig bra mat! Blev macka med keso till  kvällsmål....

mindre frivillig vila...

Gick en match mot en trailer i morse. Den var lite hårdare och starkare än mig. Resultatet; en öm hand, axel och rygg. 5 timmars sömn och sen kände jag att idag är en bra dag för vila. Nya tag imorgon! Men kroppen skriker efter att få träna, eller är det min hjärna... Sen har jag blivit sådär konstigt godissugen... hmm.. har stått emot, kommer göra det en vecka till, sen ska jag äta min efterlängtade chokladboll!!!

Nu ska det vara rutin....

Enligt många, och någon studie ska det ta 21 dagar innan något blir en vana. Tja, vem vet. Jag hoppas iaf! Inte för att jag kommer träna en timme om dagen och äta exemplariskt resten av livet, men jag kommer göra bättre val och träna mer. Det är ändå långt ifrån hur mycket jag har tränat tidigare i livet. Men då fanns tiden och prioteringen. Livet ändras, man får pussla så man mår bra och hinner med det man vill. Ibland får man byta ut saker mot andra, man hinner inte med allt!
Det har varit superkul att träna, magövningarna har känns så goa! Och jag både känner och det syns på kroppen att något har hänt! Jag vill bara ha mer o mer... muskler och mindre fett ;)
Sökte på magrutor på googles bildsök. Då dök Charlotte upp, och visst har hon en snygg kropp! En vacker dag... då!

Dag 20 på FitnessFighten....

.. och det var dags att väga och mäta. Minus 2,6kg och - 4 cm. Helt okej, det märks mer på kroppen än på måtten!
Började dagen med en snabb träning, körde "the best of" på styrkeövningarna och en runda cardio. Bättre än inget! Sen iväg och umgås lite med släkten. Julmarknad och fika hos morföräldrarna stod på schemat. Planerade in att smaka en kaka, och resultatet blev intressant. Jag mådde riktigt illa, fick ont i magen. Som sagt, jag blev inte sugen på mer! Faktiskt skönt att tycka mindre bra om sötsaker :) Då finns det hopp för att inte hetsäta kakor efter FF :)

Inte mycket till dag..

Ja, kom hem 5, ställde klockan på 11. Vaknar, klockan står på 12.54. Vad hände? Ingen aning, men sova behövde jag tydligen. Och jag som hoppats på att jag skulle vakna innan 11.
Så den här dagen blev stress och åter stress. Inte för jag varit igång mer än 4 timmar hittills. Ner till affären, bort till gymet. Körde 15 min istället för 10 på cardion, blev ju ingen träning igår :( Idag var det jobbigt, jag var seg, men jag bet ihop och fy vad skönt det var efteråt! :)
Hittade ett par snygga byxor som jag tänkte unna mig om det går bra på vägningen imorgon.. eller efter de 30 dagarna... men då är de säkert slut :( Så, snabb sväng imorgon eller på måndag och kolla om de är kvar!
Nu blir det att fortsätta med allt.... som att äta upp mina "nyttiga" pannkakor... MUMS!

En annan sorts arm träning....

Idag var en sån dag som jag helst vill undvika. Komma i säng vid halv 7 tiden, vakna 13.30 och få reda på att man  ska köra och lasta så fort man är uppstigen. Dvs, trycka i sig mat och sen åka iväg. Ingen träning alltså. :(
Är så sjuuuuukt träningssugen! Men jag fick min armträning iaf, en vädligt framtung bil gör att ratten blir t-r-ö-g. Är helt slut faktiskt haha....
Nu blev det äntligen rast, sen har jag 3,5 timme kvar innan denna arbetsveckan är slut... så gött! Imorgon blir det ordenlig träning, funderar på att springa en bit!
Önskade att jag hade nått riktigt gott att äta... men har hållt mig till min matsäck :) Stod emot min favorit kaka på 7eleven... men kaffet var underbart gott!

Livskvalité...

... är att bara kunna sitta i soffan, dricka te och njuta. Jobbar imorgon natt igen, så det gäller att sova lite längre. Och som vanligt är jag för pigg för att sova redan runt 12 tiden.
Har varit en bra dag trots mitt sena uppvaknande. Blev lite stressigt på gymet, men körde ganska hårt pass ändå. Var dock slö på cardion, hoppas på mer krafter imorgon. Sen skulle jag stressa iväg, kom hem och glömde äta. Ops. Blev tydligen mätt på 2 knäcke med makrill efter träningen. Blev ett mellanmål till innan middagen.
Känns som det inte händer något i kroppen. Jag äter ungefär som jag ska (lite mer ibland, lite mindre ibland) tränar som jag ska förutom när kroppen säger ifrån. Det blir nog inget super resultat på en månad, men väl en bra början på en god vana. Jag tycker det är kul med träningen, och det är så skönt när den är gjord. Samtidigt som det vissa dagar bara är sååå jobbiga att ta sig iväg och träna...
Vinterfint har det blivit i fönstrena med, "nya" gardiner, upp med fina ljus och lysande "snöbollar". Härligt! Bättre en snöboll i fönstret än på vägen.....

Denna trötthet!

Så skönt att vara ledig i mitten på veckan. Men tröttheten slänger sig över en. Igår skippade jag gymet helt och cyklade och promenerade i flera timmar i solskenet. Så härligt var det!
Tänkte lägga mig tidigt men så blev det inte. Satte klockan på 8 för att komma upp i tid och nu (kl 10) skulle jag varit hemma från gymet. Men jag sov så dåligt, och orkade inte upp förrän nu. Och så gick hela denna dagen :(
Nä, gymet, lite annat fix och städa. Fullt upp och den lediga tiden räcker aldrig till....
Avkoppling...

Öppet till 24....

.. men vad hjälper det när man rullar in 00.01? Ingen toa. Inget kaffe. Diesel fanns det iaf till bilen. Och jag hade matlåda med mig. Luktade dock lite skumt, så jag vågar inte äta upp allt. Dumt och åka på magsjuka. Jaja, man gör lite fel val ibland. Kommer hem sent, inte kul, men imorgon är jag ledig! Så skönt! Hoppas på att det blir en fin dag så man hinner vara ute lite också.
Va gött och träna idag, körde sista 30 sek på löpbandet i 12,5km/h hastighet. Det tar sig! Har ökat tempot en del sen jag började springa på löpbandet. Föredrar att springa ute.
Idag var styrkeövningarna tunga. Det märks att det börjar bli jobbigare! Körde lite extra rygg med. Härligt!
Nä, dags att dra vidare mot en öppen toalett!

en sån natt då nästan allt går fel

Ibland har man dåliga dagar. Jag hade en ganska okej dag, men en mindre okej natt. Var ganska seg, men pratade mig igenom några timmar så tiden gick fortare.
Väl framme så började det gå snett. Öppnade dörrarna på släpet utan handskar, vilket visade sig vara dumt. Dörrstoppen (handtaget) var kolsvart att olja och smuts. Och så gick det ett nagelband. Trodde jag. Det var jag som klämde lillfingret så jag fick en söt liten blodblåsa. Att nått så litet gör så ont!
Kör runt till kajen. KOLSVART. Inte en lampa som fungerade. Drog runt 3 gånger, hade ingen aning om var baken var. Så min snälla kollega gjorde några tappra försök innan hon tillslut fick tillbackat.
Och det fortsatte vara mörkt. Men, tillslut, äntligen, ner till rummen. Bara ha lite varmt te och värma sig med. YEAH RIGHT. Det är nog fel på tekokaren så proppen går. Leta upp folk, får nästan varmt vatten. Bara hämta datorn och coola ner lite. Och såklart har jag inte stängt väskan så datorn ramlar ut. På sängen! Äntligen så börjar det gå bättre.... Hoppas det här inlägget kommer iväg, sen ska jag sova!
Dagens middag till höger med kräftstjärtar och feta ost. Imorgon blir det kalkon och feta ost!

Då var det dags igen att jobba...

Ja, helgen är inte lång ibland. Egentligen lika lång som en vanlig, men när man åker på söndagen känns det lite konstigt... jaja, jag har varit och tränat, kändes helt ok men fy vad jobbiga armhävningarna är. Har aldrig varit bra på det. Och inte idag heller. Men i övrigt känner jag mig starkare :)
Rört ihop middag till idag och imorgon, och lunch låda med. Mellanmålen är nerpackade, ska bara fylla på kaffe och vatten och sen är det dags att bege sig iväg! Återkommer senare ikväll!

En riktig hel(g)dag!

Haft en lång och kul dag med min bästis. Frukostbuffé, IKEA besök, mer shopping, ätande och 6km löpning. Och så lite slapp i soffan. Som en riktigt bra dag är med en bästa vän!
Blev ingen styrka idag, men löpningen kändes topp! Det har gett nått att nöta löpband på god fart. Imorgon blir det hårt pass på gymet innan det är dags att bege sig iväg på jobb...

Och idag gjorde jag det igen, stod emot frestelsen att äta nått onyttigt... Woho :)

Får inte, ska inte, men... nä...

åhhh så sugen jag är på allt! Helt otroligt!
Men det blir inget gott här inte. Eller jo, jag gör pannkakor! Inte sånna vanliga... Utan de här: http://metrobloggen.se/fitnesstar/nytt_pannkaksrecept/
Hoppas det ska bli gott!!

Svullen & vägning...

Ja, då var det äntligen helg! Blev väg och mätdag idag. - 2kg o minus 2 cm. Tja, det är ju ett minus...
Känner mig svullen, kan vara hormoner eller dålig mat som spökar.... Nä, iväg till gymmet så känns det nog bättre :)

Så skönt med träning :)

Å så gott med ett träningspass. :) Tog i lite extra, körde lite långsammare och det kändes gött. Dock inte så mycket energi i benen när jag skulle springa.
Hittade en matlåda i frysen, qiona och korvstroganoff (kycklingkorv). Jättegott! Ibland har man tur när man kollar i frysen. Jag hoppas iaf det var kycklingkorven och inte min kompis vanliga (är ju halv-veg) Men det märker jag om min mage protesterar ;)
Nu väntar jag bara att få köra hem... så jag kan sova, träna och sen väntar 2 timmars massage imorgon... :)

Choklaaaaaaaaaad...

.. ja, man hinner tänka alldeles för mycket i den här lastbilen. Som att jag såg goda chokladbollar på centralen i måndags. Idag så låg det fina chokladbollar för 5:- st på matstället jag stannade på. Åhhhh så gott... Men icke! Jag vet iaf vad jag ska äta i december.....

ibland är det svårt...

Ja, det är inte lätt när det är svårt. Som att tiden går för fort!

Som idag, tränade, bokade massage tid och handlade. Sen var det bara att kasta sig in i duschen och iväg till jobbet. Kom iväg ganska snabbt, nu tog jag mig en liten rast så jag fick i mig min lunch. Kycklingsallad och sen åt jag 2 riskakor med kalkonkött på. Det får duga så länge. Blir väl ungefär 3,4-4 timmar till nästa rast nu. Hoppas de har nått gott och nyttigt på matstället.... Återkommer...

Utmaningen utökar sig självt...

Jag hade lite "flyt" första veckan med att jag inte jobbade. Men igår var det dags. Det började mindre bra med att jag var helt däckad när klockan ringde efter min middagslur... Så det blev ingen träning....
Maten lyckades jag fixa, var lite svårt att komma ihåg att jag skulle äta... Men en burk tonfisk, riskakor och sen sallad till middag (klockan halv 12 på kvällen) så höll jag mig mätt hela natten..
Blev lite för lite sömn för min smak idag igen, men jag var uppe och tränade. Härligt, svettigt och det kändes! :)
Nu är det på rull hemåt, blir "middag" om 2 timmar. Köpte sallad idag, igår åt jag sallad ute.. 90:- för en ceasar sallad. Rena rånet fast den var iofs god ;)
Blir nog att knåpa ihop lite egna sallader imorgon så jag har matlådor som kan ätas kalla i bilen....

Fina tider...

... på kilometern, om man jämför med innan. Igår blev det bära träd (ja, grenar) istället för träning, och god mat på thai-restaurang på kvällen. Suveränt, massor med grönsaker och räkor i wook. Såsen är kanske inte så nyttig, men så gott ändå utan vare sig ris eller nudlar. Så jag kostade på mig lite efterätt med. Nu är jag peppad som tusan att äta bra, och har bevisar för mig själv att man behöver inte kollapsa totalt bara för man får i sig nått mindre nyttigt!
Idag blev det träning, löpning 10x2 och nu blir det god mat..... potatis och rödbetor o lite annat.... 

Alternativ träning...

Ja, idag blev det 10 minuter x 2 löpning, fy vilka pigga ben det var idag! Men att springa så fort så snart efter maten var ingen höjdare... o vad jag mådde dåligt. Men jag kämpade mig hem den sista kilometern. Kom iväg lite sent så innan jag var hemma var det mörkt....
Väl hemma körde jag styrkan. Inget gym idag, så det fick bli det man hitta. Kvastskaft och järnbultar. De väger en del! Fullt ös, försökte köra lite långsammare än vanligt i övningarna, vilken effekt det blir! Tyvärr smärkar svanskote-området fortfarande.. mindre skönt.
Nu blir det dusch och lite mat på det :)

Hur gick det igår egentligen?

Ja... Var så mätt efter frukost och mellanmål så jag orkade inte äta lunch innan tåget gick. DUMT. Blev mellanmål igen på tåget, och sen var jag ju tokhungrig på eftermiddagen. Vad fanns det att tillgå? SUBWAY macka.... Tog en med kalkon, massor av grönsaker... och kolhydrater måste man ju ha. Fullkornsbröd har de ju. Kollade kcal innehållet på deras hemsida och det låg på 260, så jag är faktsikt ganska nöjd med valet ändå.
Men sen kom den verkliga utmaningen; symöte. Utan sybehör, med fika. Och ingen dålig fika! Blev mer bröd (dock bara en halv fralla och ett annat gott bröd, ost och grönsaker. Och en liiiiten bit äppelpaj. Tog mest äpplen, och lite av smulandet ovanpå som var gjort på havregryn. Inte alls bra, men de få tuggorna gjorde mig nöjd, och fick mig inse att sockersuget jag känner annars inte var så stort. Underbart!!!
Nu vankas det frukost, utflykt med hjärtat mitt och sen ska jag få in lite träning innan det mörknar... Inget gym här ute på vischan, så det blir att ta va man har! :) Spännande....

Träningsvärk de luxe!

Det kändes i hela kroppen på passet. Benen ville inte röra sig, var långt i från smidigt...  Haha.. tur jag nästan var själv på gymet...
Är lite skeptisk till att köra samma övningar så många dagar i rad. Jag brukar variera mycket mer. Senast jag körde så många pass delade jag upp olika muskelgrupperna... men men, allt nytt måste få en chans...
Nu blir det att packa och hinna trycka i sig lite lunch innan tåget går!

Måste äta mer!!!

jaha, det här med äta allt man ska var svårare än jag trodde. Det är ju inte helt lätt med olika tider. Som idag, när man går upp halv 12.
Jag åt frukost 12, mellanmål vid 15, litet mellanmål innan träning 17, lunch 19.30.... och jag har middag och mellanmål kvar. Hur ska det gå ihop? hmm... ska ju vända dygn till ett litet mer "normalt" dygn nu...
Måste rekommendera en sida; www.shapeupclub.com. Där kan jag skriva in vad jag äter och se hur många kcal det blir, samtidigt som jag ser protein/kolisar/fett... Skönt för en när man inte orkar räkna allt själv... finns dessutom en app till iPhone.
Annars gick denna dagen alldeles för fort, så tråkigt när det blir mörkt redan kl 17.... Men jag har både fått en promenad, och kört träningsschemat. Bra tempo, körde cardion på crosstrainer. Bytte dock ut en ben övning i sista blocket, till en ryggövning. Gör lite ont i rumpan efter min lilla fadäs förra veckan...

Redan dag 2....

Hej där ute! Redan den 2:e november....
... och jag sitter här med min keso. Det är ju faktiskt ganska gott. Läste på fitnessfightens hemsida om ett mellanmåls tips som såg riktigt gott ut. Så jag ska väl bege mig ut och handla lite sen :)
Blev inget jobbade för mig igår så jag åkte med en polare i stället. Kaffet och keson nerpackad och sen iväg. Blev dock lite galet med middagen, den fick komma sist... kl 3.30 på natten... så är det när man jobbar natt! Men å andra sidan kom jag inte upp i mina 1500kcal ändå, fattades väl någon.... (iofs, jag åt 2 små pommesar... bara smakade... inte gott alls faktiskt så det kan jag nog vara utan i 28 dagar till...)
Och så vaknar man halv 12 med årets träningsvärk. Gjorde misstaget (?) att köra FF:s träningsprogram som låg inne för oktober.... som många andra. Och det var ju ganska tungt... men ändå inte så farligt så det är ska nog gå ;)
Får väl gå och träna lite senare ikväll, laga lite mat och njuta av ledigheten... Imorgon bär det av för helg hos mitt <3, och bara det är ju en utmaning.... Man vill ju gärna äta nått gott då... men det gäller att planera så ska jag nog reda ut det med!
Dagens sporre var när jag "tjuvvägde" mig... minus ett kilo! Hehe.... sen lär det väl gå långsammare...

Första passet avklarat...

... och det gick ju bra. Tjuvtränade lite igår, då var det andra övningar. Behöver jag säga att jag har träningsvärk idag?
Hm, försöker komma överrens med maten. Så mycket yoghurt o musli äter jag inte vanligtvis... MÄTT! Och då har jag inte ens ätit äggen... får väl spara dom till senare mellanmål.
Nu ska jag ut i solen en sväng innan jobb!

RSS 2.0