idag är det en annan dag!

och den perfekta dagen att börja på nytt igen. Undranstro hur många gånger man gjort det haha....
20 min cardio, 40 min styrketräning. Plockat en del från FF med en liten personlig tauch... Det känns i kroppen iaf!!!
Nu är det rast på jobbet, halvvägs på resan... Full storm utanför, ska strax värma mig med lite te... mina 1515 kcal idag är nog... :) Så det blir te resten av natten!

Nu tittar solen fram...

Efter en grå och regnig inledning på de s.k julen så tittar solen fram.
Vaknar me halsont. Näääää!!! Men det verkar som den ville försvinna igen, inte lika farligt igen. Varför blir man dålig nu? Jag skulle hållt igång, fortsatt äta bra och varit i fin form till jul... Känner mig som en degklump istället. Blev några träningsdagar, men när man vaknar helt varm och svettig är det något som inte är helt 100 i kroppen. Jag hoppas på kunna smyga igång på måndag. :) Blir helt knasig och slö i kroppen utan träning. Så bra man mådde i november! Längtar efter den känslan... Och, det är ju bara att göra det! Man borde sluta vara dum mot sig själv....
Men men, trevlig helg på er alla!
Man längtar bort... värme...

Att man är så dum mot sig själv!

har varit lite dålig med mat och träning de senaste veckorna... några dagar i december har varit bra, andra dåliga. Det sämsta är att jag mått mindre bra, och blivit sämre av att träna. Och utan träning äter jag dålig. Har försökt välja bra alternativ men vissa dagar så har det blivit mindre bra. Och så illa jag mått. Vilket gör att jag äter mer fel. Att jag inte lär mig! Blir inget mjukt bröd och rejält med nedskärning på kolisar, inga söta saker. Så mår jag så mycket bättre! Ska försöka våga mig på ett pass i gymet, för jag lär ju ändå inte köra hem förrän senare på kvällen.... Nu är jag TRÖTT så nu är det nattinatti!

Så glad!!

Snabbt svar, och vad glad man blir!! :)
Nu är det bara resten kvar!!


Vardagslyx

.. Är när man går på restaurang själv och lyxar till det med ett glas vin. Tentorna kändes okej, blev en sväng på stan och nu lite mat.. Varit lite snurrig idag... Nu väntar jag på efterrätten, bara för att jag kan unna mig :) mums!!!


Nu är det snart dags!

Sitter och försöker vakna med en kaffe. Åkt tåg sen halv 6 i morse. Och nu lite gott kaffe och min favorit, pepparkaksmuffin. :) lite repetition innan tentorna nu...


En sån dag..

Ja, vilket sug! Bilden säger nog allt...


Ingen final men på gång igen!

Nej, det blev ingen finalplats i FitnessFighten, men de som hamnade där är väl värda det! Har gått på halvfart de senaste dagarna. Började känns mig krasslig i slutet på förra veckan. Riktigt trött, sov så mycket jag kunde. Blev lite väl lite sömn ibland, men när jag väl hade tid att sova, då vaknade jag flera gånger.... knasigt.
Tror en del beror på att jag inte ätit lika bra och tränat. Så idag, äntligen, så var det dags igen. Varm, svettig, men glad efter passet. Hoppas eventuella baciller har flytt nu! Hoppas jag får tid till träning imorgon med så jag är igång på riktigt...
Har varit lite slarvigt med maten, idag fick jag med mig vettiga matlådor. Snacka om att magen var kass efter 2 färdigrätter igår... BLÄ.
Däremot slank det ner en Delicato nougatboll... jag har ju haft en viss längtan efter chokladbollar under november, nu åt jag äntligen och wow!!! Vill ni äta nått gott någongång så köp en sån..... Smälte i munnen.....
Det blir ingen sån idag, möjligvis en lussekatt.... De är ju stört omöjliga att få tag i på kvällen....

Deg och sånt..

Sååååå gott!! Mums.. Blev några kakor, bakat hela eftermiddagen. Tänkte försökt hoppa på programmet idag, men orkade inte träna för jag var så trött. Har sovit dåligt i veckan, och utan sömn blir det lätt förkylning... Så det var gott att sova :) får hoppas jag hinner i morgon :)


Då var det vinter på redigt.... (riktigt)

Jaha. Då kom den. Snön på vägarna. Inte kul alls för en som kör ca 70 mil om dagen. Det går långsamt, det är köer och man får vara på helspänn hela tiden. Men, har man valt sitt yrke har man. På somrarna är det ju så underbart :)
Har haft en riktigt härlig helg, ätit gott, träffat fina vänner, haft det så bra! I går var det visst måndag (veckodags vild!) och jag var en sväng på gymet. Fick till ett fint pass. Matlådar hanns det med att göra, så jag håller i! Tyvärr inhandlades en liiiiten påse lösgodis på macken för jag skulle hålla humöret uppe i snön. Men FY! vad äckligt det var. Gammalt.... så jag åt bara laktrisen som var någorlunda god.... Det misstaget gör jag inte om!
Frukosten är intagen, ska en repa till gymet tror jag. Sen är det dags att tugga sig hem i snön.....

Decembers mål!

Nu kommer det som jag utlovat; decembers mål!
De 3 första dagarna såg ut så här: 1:e fortsatte jag med en snabb träning, höll mig till kosten förutom en lussekatt :)
2:a, dvs i fredags blev det ingen träning, sov, åt och sen var det dags att köra hemåt me lasten. Glömde ju min matväska på kajen så jag fick vackert äta en sallad ute. Och så kom det ner en lussekatt till, plus något jag också suktat efter; 7elevens havrekaka med choklad. Men vad söt den är! Hade glömt det, så nu är det inget jag är sugen på längre. Föredrar mina egna havrekakor :)
När jag kom hem fick jag en drink av mina vänner som sover över i helgen. Drack knappt hela, sen var jag totalt däckad... haha!
I morse gjorde jag ett ryck och stack till gymet. Sköööööönt!! Har ätit frallor, rostebröd, en öl till middagen ute. Och nu känner jag mig bara konstig. Längtar tills imorgon, då ska jag vara på banan igen!!!
Då kommer vi till målen;
  • Följa matupplägget enl. FitnessFighten i november, dvs ca 1500kcal om dagen. Äta regelbundet och välja bra mat med så lite socker som möjligt. Inget mjukt bröd och sånt!
  • Träningen kommer bestå av en egen variant av FF:s upplägg. 2 olika pass jag kommer växla mellan, ca 12 reps och tyngre vikter. Har delat upp en dag med ben-axlar-mage, och den andra rygg-armar/bröst-mage. Kommer köra passen varannan dag, några dagar kanske jag inte hinner med träning och då får det bli vilodag istället.
  • "Ätardagar" kommer det nog att finnas, det kommer ju en och annan röd dag längre fram. Men jag kommer göra så bra val som möjligt, samtidigt som jag kommer äta det jag verkligen längtat efter, men i rimliga mängder.
Nu är det hög tid att sova, trött som en gnu (?)!!!

Mot helgen!

Då styr jag hem mot helgen! Sovit som en stock i bilen, något sliten när jag vakna. Blev inte någon träning idag, men tar ett längre pass i morgon. Eller kanske två! :) virrpanna som jag är glömde jag min matväska på lastkajen... Ingen god sallad :( inga riskakor med kalkon.. Mina favoriter!! Hoppas jag hittar något kul på macken istället...


Mot nya mål...

Då var det första dagen efter fitnessfighten. Gymmade som vanligt, dock lite kortare. Maten som innan, förutom en lussekatt till kaffet. Nöjd, mätt och välmående!
Full rulle på jobbet så det blir inget längre inlägg. Ska stolpa upp decembers nya mål imorgon! :)

Bilden: ett annat mål, följa linjen till mål i Göteborgs varvet för 4:e året!


En liten belöning...

Nått av det godaste, som jag längtat!


I mål!!!

Wow! Just blev det den 1:e december. För en månad sen startade fitnessfighten, och jag kände att november var en låååååååååååååååång månad. Och nu är den över!! Måste säga att tiden har gått fortare än jag trodde. Mycket fortare. De sista 10 dagarna flög iväg, jag undrar vad jag höll på med. Har inte hunnit skriva så mycket i bloggen, blev utan laddkabel till datorn mellan fredag och onsdag, så jag fick snabbt gå in på killens dator några gånger för hålla koll på FitnessFightarnas bloggar och lite annat.
Måste säga att jag är nöjd trots en icke 100% insats. Hade jag satsat fullt ut hade det nog gått ännu bättre, men jag har ändå lärt mig mycket. Senare i veckan blir det mätningar och vägningar och sånt man ska göra nu när man gått i mål.
Här kommer några punkter som jag tycker kan sammanfatta månaden:
  • Det finns tid om man tar sig tid. Hinner man inte hela träningspasset så är det bättre att göra lite än inget.
  • Sömnen är viktig! Ibland är det bättre att prioritera sömn. Med mitt dygnsvändande har jag nog klarat mig undan sjukdomar för jag har unnat mig att sova istället för att stressa iväg.
  • Planering! Att packa matlådor, laga storkok, tänka igenom så man har med sig alla mellanmål på jobbet har räddat mig massor av gånger.
  • Välja rätt, tänka rätt! Även om jag inte har lyckats varje gång med ta med mig mat har jag ändå valt bra alternativ. Stått emot alla sötsaksfrestelser och dålig mat.
  • Magens välbefinnande. Efter några dagars fightande kändes magen mindre svullen och inte gasig. Lite senare i månaden slank det ner bröd och lite sött, och vips så gasade magen på och blev svullen. En jobbig känsla, men samtidigt blev jag glad, för jag har hittat varför den blir så! Jag kommer att äta mjukt bröd ibland, likaså kommer jag äta nått gott sött, men i rimliga mängder för magens skull. Den kommer må så mycket bättre!
Ny månad, nya mål. Ska hålla mig till träning och äta som jag gjort i november. Däremot kommer det komma dagar där jag äter det jag är riktigt sugen på, men tänker till innan. - Är det värt det? Kommer jag må dåligt? Tar jag en bit istället för fem?
Jag kommer fortstätta skriva i bloggen, hoppas ni fortsätter följa mig mot nya mål!



RSS 2.0